« E-handelskammarens Nicklas Lundblad gästar JKL Blog! | Main | Meg Tiveus lämnar VD-stolen på Svenska Spel »

04/26/2004

Debattbok om feminism skapar svallvågor på Handelshögskolan

Författaren och journalisten Susanna Hakelius Popova har nyligen utkommit med boken Elitfeministerna, som nu ger upphov till åtskilliga svallvågor. Boken beskriver hur en radikalfeministisk teorigrund blivit mer och mer tongivande i samhällsdebatten, och hur företrädare i politiken, akademin och massmedierna anammat och omfamnat problemformuleringar baserade på denna grund. Debattartikeln på DN Debatt den 17 april riktade sig främst till de svenska riksdagspartierna:

"Hur kommer det sig att inget av partierna har hittat ett annat sätt att driva jämställdhetspolitik, än det radikalfeministiska som grundar sig i den extrema analys som säger att alla män är överordnade alla kvinnor?"

Artikeln bemöttes med tystnad, medan boken som helhet däremot har skapat intensiva debatter. Just nu pågår diskussioner på Handelshögskolan, kring forskaren Anna Wahl vars forskning ifrågasätts av Hakelius Popova, och ett massutskick från tidningen Axess till studenterna med ett erbjudande om boken. //Tove Lifvendahl

April 26, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink