« Bill Gates extolls virtues of blogs, RSS to corporate bigwigs | Main | Hur många människor bor i Kina? »

05/25/2004

Pressmappens utveckling

worlds_smallest_press_kitDet var inte många år sedan det handlade om den traditionella glansiga företagsmappen med mängder av utskrivna pressmeddelanden, pappersfotografier och glättiga broschyrer vid ett pressevent. Idag är det historia. Nu är det USB-pinnen eller åtminstone CD-skivan som gäller. Vi pratar om pressmappen.

Som överallt annars har utvecklingen gått från analogt till digitalt på bara ett par år. Mellanperioden präglades av en hybrid med både pappersmappen med kompletterande CD-skiva. Vissa företag använde endast en CD-skiva med logotype. Men nu är alltså USB-pinnen hetast och varje informations- och marknadsavdelning med självaktning och budget har redan införskaffat ett antal stycken med företagets logotype.

Med de digitala formaten kan man även inkludera Power Point-fyrverkier, mängder av tunga bilder, PDF:er och belysande filmsekvenser. Men USB-minnen är långt ifrån gratis utan kostar cirka 2,70 kr/MB; att jämföra med CD-skivans pris på cirka 1 öre per megabyte. Så den kostnadseffektiva organisationen fortsätter att bränna den etablerade CD-R-skivan. Nyligen skröt Yamaha Motors i att ta rekordet kring världens minsta digitala pressmapp. Det må vara sant. Men efter ett besök på deras webbplats upptäcker man att Yamaha Motors är ett av de få bolag i världen som inte har en presswebb, vilket ska rankas som viktigast. Om man måste välja mellan flashiga USB-pinnar och den webbaserade pressmappen vinner den sistnämnda - alltid. //Henrik Östmark, Move PR

May 25, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d83504ae5853ef

Listed below are links to weblogs that reference Pressmappens utveckling :