« Väljarna är inte dumma | Main | Nordic media RSS feeds »

06/18/2004

Barnreklam, en fråga för EU-parlamentet?

Förbud mot barnreklam i TV håller ner övervikten bland barn. Det är ett av Sveriges Konsumentråds huvudargument för varför det svenska förbudet borde gälla inom hela EU. Därför genomförde organisationen en undersökning inför EU-valet bland de svenska kandidaterna om deras uppfattningar och vilja att bidra till ett utökat förbud.

Resultatet av undersökningen pekade på ett starkt stöd för förbudet. Sveriges Konsumentråd säger att man nu kommer att följa upp de ledamöter som blivit valda för att se till att de lever upp till sina löften.

Financial Times skriver i en av sina specialrapporter om ämnet och konstaterar att Sveriges Konsumentråds offensiv torde sända kalla kårar efter ryggraden på de stora annonsörerna. Deras argument, att reklam ger bättre barnprogram, väger lätt mot undersökningar som pekar på att barnfetman är klart lägre i reklamfria miljöer. (Något som JKL skrivit om tidigare denna vår på bloggen) För den som växt upp med Staffan Westerbergs ”Vilse i pannkakan” sitter dessutom insikten djupt att det visst går att producera högkvalitativ underhållning med begränsade resurser…//Daniel Nordlund

June 18, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8353a6da969e2

Listed below are links to weblogs that reference Barnreklam, en fråga för EU-parlamentet?: