« Nordic media RSS feeds | Main | Great Brand Stories »

06/22/2004

Är hatsajterna ett problem för varumärket?

En av grundprinciperna för Internet är möjligheten till fri informationsspridning. Vem som helst kan nå ut med sitt budskap, både den som vill förändra världen och den som bara vill lätta lite på trycket. (Den senare kategorin var kanske framför allt hänvisad till offentliga toaletter innan nätet öppnade nya möjligheter).

Till en av påtryckargrupperna, i den assymetriska kommunikationens tidevarv, kan hatsajtsskribenterna räknas. Det poppar ständigt upp nya och de spyr sin galla över varumärken som på olika sätt har gjort dem besvikna. Ett exempel är www.fuh2.com som hatar Hummer-bilar. På denna sajt slås bland annat fast att det är livsfarligt att krocka med en Hummer, att den drar massvis med bensin och den är en allmän egotripp.

Frågan som varumärkesinnehavaren ska ställa sig är: Hur ska vi förhålla oss till hatsajter? Ska vi bekämpa dem med alla medel eller bara ignorera dem? Det är ingen lätt fråga att svara på. Att gå till frontalangrepp innebär sannolikt både stora ansträngningar och kostnader. Kan vi hitta servern som hostar sajten? Kan vi stänga ner den? Vilka kommer i så fall reaktionerna att bli? Klart är i alla fall att det krävs en viss beredskap och en trackingfunktion som kontinuerligt följer utvecklingen på hatsajten för att veta när det är dags att vidta åtgärder. //Daniel Nordlund

June 22, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8353a7a7f69e2

Listed below are links to weblogs that reference Är hatsajterna ett problem för varumärket?: