« Ger ett gott CSR-arbete ett starkt varumärke? | Main | Blogs enter the classroom »

08/18/2004

Fler motgångar för Google

logoGruset i Googles IPO-maskineri låter sig inte så lätt sopas undan. Den inledningsvis så upp-haussade introduktionen förefaller nu stöta på allt fler bekymmer. Vi noterade härom veckan kritiken från institutionella investerare, som ansåg informationen kring bolaget undermålig. Därefter har bolaget hamnat i blåsväder för en intervju i Playboy som möjligen stred emot SEC:s regler för hur och vad man får kommunicera i nära anslutning till noteringen.

Nu förefaller även intresset för aktierna betydligt svalare än vad som tidigare förutspåtts. Enligt WSJ.com tvingas Google idag sänka det förväntade prisintervallet till 85-95 dollar, från tidigare 108-135 dollar. Vidare har också det antal aktier som ska säljas ut av befintliga ägare halverats. Båda två tecken på väsentligt lägre efterfrågan på aktierna än väntat får man förmoda.

Som JKL Blog konstaterade tidigare; idag är stringent och högkvalitativ kommunikation ett minimikrav för att framgångsrikt notera ett bolag på aktiemarknaden. Även när bolaget i fråga är en vitt omtalad framgångssaga! //Ylwa Häggström

August 18, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d83507088853ef

Listed below are links to weblogs that reference Fler motgångar för Google:

Comments