« När blir medborgarens behov grunden för e-tjänster inom hälso- och sjukvården? | Main | Kamp för läkemedelsbolag i Europa »

08/27/2004

I skandalernas kölvatten - rätt rykte allt högre på VD:ns agenda

Företagsledarnas intresse för att skapa ett gott anseende har ökat markant under senare år. Det framgår av en färsk rapport från det brittiska opinionsundersökningsföretaget MORI. Rapporten, som bygger på en undersökning från 2003, visar att 48 procent av de tillfrågade företagsledarna och styrelsemedlemmarna i bolagen på FTSE top 500 anser att image och anseende är de viktigaste kriterierna vid bedömning av andra företag – före andra väsentliga bedömningsgrunder såsom finansiell utveckling samt produkt- och tjänstekvalitet.

1983 visade endast 8 procent i samma målgrupp ett liknande intresse för ryktes- och förtroendefrågan.

Sett ur ett investerarperspektiv är rapportens resultat välkommet. De analytiker som vill vara i närheten av företag vars VD:s trovärdighet ifrågasätts i media är av naturliga orsaker relativt lätträknade. Det finns helt enkelt för många andra, tryggare placeringsalternativ för att genomsnittsanalytikern ska riskera sitt jobb på grund av att han chansade och kysste fel groda. //Lars Mattsson

August 27, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8353cb80b69e2

Listed below are links to weblogs that reference I skandalernas kölvatten - rätt rykte allt högre på VD:ns agenda:

Comments