« Presidentvalsdebatter i SVT? | Main | Inga nyheter i Uppdrag Granskning »

09/29/2004

Timing is everything - revisited

I vår serie Timing is everything kommer vi återigen tillbaka till landets justitieminister och hans förmåga att figurera i fel tid i fel sammanhang.

Grynet_och_bodstrom

Som konstaterats på flera olika håll den senaste veckan, var det meningen att Thomas Bodström skulle medverka i "Grynets Megashow" i SVT1 i fredags. Enligt påannonseringen skulle det talas "lite om allt möjligt men en hel del om fotboll". Olyckligtvis för justitieministern så kom programmets sändning att sammanfalla med ännu en rymlingsjakt genom de svenska skogarna, denna gång med en anställd fångvårdare som gisslan. Thomas Bodström insåg naturligvis det okloka i att återigen figurera i TV för att tala om fotboll och om sitt utseende under en rymlingsjakt, och beordrade därför SVT att klippa bort honom ur programmet.

I vårt förra inslag på temat hävdade vi att "timing is everything" och att det som i ena stunden är "folkligt" i nästa ögonblick blivit "fånigt". Efter denna andra episod på samma tema, måste vi dock vidga våra reflektioner något.

För visst kan man hävda att Thomas Bodström har otur. Varför måste dessa rymningar ske just samtidigt som han ska vara folklig i rutan? Men med en mer genomtänkt strategi för "varumärket Thomas Bodström" skulle justitieministern inte behöva oroa sig för otur och "taskig timing". Då skulle han välja sina framträdanden med mer omsorg. Bland regeringens medlemmar är sannolikt rollen som justitieminister den post som, tillsammans med finansminister- och utrikesministerposterna, för med sig störst krav på förtroende. JKL brukar hävda att bilden bestäms av en kombination av verklighet och kommunikation. Thomas Bodström är säkert en mycket kompetent jurist, men om han inte tänker igenom det sätt han kommunicerar på kring sin egen person, så kommer han dessvärre aldrig att uppfattas som en.

Det är dags för en ny varumärkesstrategi för Thomas Bodström. //Ylwa Häggström

September 29, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8353de92f69e2

Listed below are links to weblogs that reference Timing is everything - revisited:

Comments