« Hatt pratar lett i nattmössan | Main | Cash is king »

12/10/2004

Coffeetable TV

Spaning och form –räcker det för att göra TV? Kanske inte intressant TV, men väl Coffetable TV, snyggt formgiven, läckra bilder, lite kul uppslag, men innehåll får man vänta förgäves på.

Gårdagskvällen var ett utmärkt tillfälle att njuta av Coffeetable TV. Det ena potentiellt intressanta inslaget följde på det andra. Några exempel: Faktum, det nya ”ungdomliga” samhällsmagasinet. Här har man tänkt mycket på formatet och på det kuliga och smarta. Men det riktigt intressanta kom aldrig. Ett inslag om en PKK-are som hoppade av var visserligen potentiellt intressant. Jag väntade och väntade men det blev bara mer och mer känslosamt och mer och mer obegripligt.

Varför hoppade hon av? Varför var hon besviken på sitt nya liv? Vad ville reportern visa? Kulturprogrammet Kobra hade ett annat lika potentiellt intressant reportage om ett påstått uppsving för husmodern. Väldigt TV-mässigt: trendiga 70-talsbilder och en kul spaning. Men något nytt – nej. Och ganska obegripligt. En feminist blev intervjuad och fick säga att hon var besviken. Men på vem och på vad fick hon inte säga. Den här nya sortens TV är visserligen väldigt snygg, men ganska otillfredsställande om man tror att man ska få reda på något. //

Liv Fries

December 10, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8346dc14669e2

Listed below are links to weblogs that reference Coffeetable TV:

Comments

Vilket fantastiskt uttryck. Jag har aldrig hört det förut, men nu har jag äntligen möjligheten att sätta ord på något som jag har försökt beskriva i evinnerlighet (känns det som).
Molto grazie!

Posted by: Britta at Dec 10, 2004 4:27:53 PM