« Partierna och Gudrun | Main | Ett allt sjukare Sverige? »

12/08/2004

Läsarnas favoritskandal

Nyhetssajten realtid.se håller omröstning om vilken av Gudryn Schymans alla mediastormar de senaste tio åren som läsarna håller kärast. En skandalmeny med allt från skattefusk och taxinotor på 65 000 kronor till klippet vid Skåneflytten (som berodde på riksdagens bidregler) erbjuds. För närvarande leder "1996 - uppträder berusad på filmpreimär i Stockholm" med 38 procent av rösterna.

 Att en Paris Hilton främjar sin karriär med skandaler är bara vad man kan vänta. Det ingår ju så att säga i affärsidén. Men att en ledande svensk politiker kan göra samma sak är onekligen intressant ur ett kommunikativt perspektiv. Lars Ohly beskriver henne som en "lysande kommunikatör" i Expressen. Som rådgivare inom PR kan man bara hålla med och imponeras. Som tidningsläsare och väljare kan man möjligen beklaga att hyckleri och fylleri inte straffas hårdare av media och den allmänna opinionen. //

Jon Åsberg

December 8, 2004 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8346da1e469e2

Listed below are links to weblogs that reference Läsarnas favoritskandal :

Comments

Du - jag är starkt emot Gudrun Schyman och allt vad hon står för.Jag tycker inte alls hon är någon "lysande kommunikator". Som alla andra blir jag upprörd över henns fiffel med kvitton och annat. Det är märkligt att till synes vettiga människor sväljer hennes grova feministkrok. Det skulle vara skönt om hon lämnade politiken.

OK. Men är det verkligen nödvändigt att som "Realtid" dra in hennes personliga hälsorelaterade problem? Och är det nödvändigt av dig att dra uppmärksamheten till det? Jag kan inte se att det är nödvändigt i bedömningen av politikern Schyman.

(Aldrig, aldrig trodde jag väl att jag skulle komma att skriva något till försvar för Gudrun Schyman...)

Posted by: Bengt O. at Dec 8, 2004 6:32:25 PM

Schymans meritförteckning kommer från Expressen.se http://expressen.se/index.jsp?a=215700 och jag har svårt att tro att realtid.se eller mitt eget inlägg påverkar bilden av henne i någon som helst riktning.

Hon har ju själv pratat ingående om sin alkholism i olika sammanhang och även om jag förstår att det är en sjukdom och en personlig tragedi för henne så tycker jag att hon gjorde det lätt för sig när hon lade problemet utanför sig själv. Att en politiker har en så allvarlig sjukdom är faktiskt av allmänintresse; tänk om hon bleve minister!

Men väljarna tyckte annorlunda och det, liksom mycket annat, tycker jag visar att hon är en ovanligt begåvad kommunikatör. V mer än fördubblades i storlek under hennes ledarskap. Det berodde enbart på hennes kommunikationsförmåga, inte på varan hon sålde.

Posted by: Jon Åsberg at Dec 9, 2004 9:41:42 AM