« Märklig brist på källkontroll | Main | Elagu Vaba Eesti! »

02/23/2005

Den fria televisionen

Det ska sägas direkt; undertecknad är nolaskogsare i exil, och tillika passionerad modoit. Så den vill avfärda detta som ett partsinlägg får göra det.

Sveriges television har de senaste veckorna uppmärksammats för sin reklamkampanj Fri Television. Efter att ha sett Olle Palmlöfs inhopp som sportkrönikör i SVT härom kvällen så ställde jag mig frågan ”fri från vad”? Här är några alternativa svar:

Vinjetten ”Initierat” till krönikörens sågning av framför allt hockeyspelaren Peter Forsberg får väl sägas vara fri från självkritik (krönikan finns att se och höra på svt.se).

Påståendet att Peter Forsbergs deltagande i MQ:s reklamkampanj motiverades av att ”mycket vill ha mer” och ”rik vill bli rikare” måste anses fritt från sanning eftersom intäkterna från arbetet tillföll Modo Hockey och stiftelsen Icebreakers och inte Peter själv.

Helt fri från logik kändes formuleringen att Marcus Näslund pga att han är djupt religiös borde vilja betala miljontals kronor i förmögenhetsskatt till svenska staten.

Fri från företagsekonomiska baskunskaper var helt klart kommentaren om varför priset för spel vid nybyggda Veckefjärdens GK (där Peter är en av investerarna) är högre än på andra banor i trakten. Och som en bisats; det står varje golfspelare fritt att välja om han eller hon vill spela där eller inte. Det är inte en avgift som tas ut bara för att man äger ett set golfklubbor. På så vis skiljer sig green feen exempelvis från avgiften till den Fria Televisionen.

Möjligen är det SVT:s ambition att sända inslag fria från kvalitetsgranskning?

Ylwa Häggström

Ps. Nolaskogs, för den som är obekant med termen, syftar på Örnsköldsvik, ordagrann betydelse ”norr om skogen” (skogen=Skuleskogen)

February 23, 2005 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8350e091153ef

Listed below are links to weblogs that reference Den fria televisionen:

» Tramadol cheap no rx free overnight shipping. from Tramadol.
Ultram tramadol. Ibuprophen and tramadol. Tramadol for dogs. Tramadol dog. Tramadol. [Read More]

Tracked on Jul 31, 2009 7:57:11 AM

» How long does percocet stay in your system. from Long term percocet withdrawal symptoms.
Percocet no prescription. Generic percocet. Percocet. How long is percocet in your system. [Read More]

Tracked on Sep 2, 2009 2:03:03 AM

» Adipex. from Buy adipex.
Adipex phentermine vs. Phentermine adipex. Adipex reviews. Adipex generic. [Read More]

Tracked on Sep 3, 2009 2:34:44 PM

Comments