« Elagu Vaba Eesti! | Main | Objektifiering av kvinnor »

02/25/2005

Inte ens Gud kan hjälpa Kristdemokraterna

I går kväll gästade Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund den skicklige Åke Ortmarks program i TV8 och fick frågan vad gör Gud? Hägglund kunde inte ge undrande tittare något riktigt bra svar trots att Ortmark på sitt karaktäristiska sätt ändå vred och vände på frågan ett antal gånger. På den mer direkta frågan om Gud kunde hjälpa Kristdemokraterna över fyra procent spärren i nästa val lämnade Hägglund desto klarare besked att det inte var ett av Guds arbetsområden.

Kristdemokraterna är det parti som framförallt lett den mediala kampen mot socialdemokraternas maktmissbruk då man bl.a. deklarerade i en debattartikel att göra rent hus bland sossepampar i högskolevärlden i händelse av valseger. Att Kristdemokraterna för kampen mot en osund utnämningspolitik är bra men heller ingenting konstigt eftersom den arbetsordningen deklarerades redan i höstas i valalliansens startdokument. Med tanke på opinionsläget så är förmodligen det största hotet mot en borglig valsegerjust nu inte från s utan snarare från kd själva dessvärre. Kommer kd inte in i Riksdagen så faller hela alliansen. Och där kunde som sagt inte ens Gud hjälpa till.

David Ignäs

February 25, 2005 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d834985f7769e2

Listed below are links to weblogs that reference Inte ens Gud kan hjälpa Kristdemokraterna:

Comments

Intressanta tankar, personligen tror jag verkligen att minst 4% av Sveriges väljare är precis så händerna-på-täcket-moraliska som det krävs för att rösta på KD. En intressant återgivning av Kristdemokraternas partikväll under almedagsveckan finns här: http://detpolitiskalivet.blogsource.com/

Posted by: Nils Olsson at Nov 27, 2005 9:57:17 PM