« Oberoende SVT | Main | Den fria televisionen »

02/23/2005

Märklig brist på källkontroll

År efter år publicerar landets medier DSM undersökning av Sveriges viktigaste makthavare, idag t ex Dagens Industri. Ingen verkar orka ta reda på vad DSM är för något. Rolf van den Brink snuddar vid det i en krönika om ”Årets värsta listor.” Rolf tror att enkäten är skickad till redaktörens journalistkompisar. Man kan dock undra vilka kompisar redaktören för DSM egentligen har.

DSM var fram till tidigt 70-tal Sveriges Marknadsförbunds tidning och uttyddes Den Svenska Marknaden. Utgivningsrätten köptes av den avgående vd och har sedan dess varit ett forum för personliga funderingar kring frågor som Estonia och Palmemord. DSM ska nu uttydas ”Debatt, Sanningssägande, Mediekritik”.

DSM har givetvis rätt att ge ut vad dom vill, och skicka vilka listor de vill till andra medier. Men där borde det ta stopp.

Bo Jansson

February 23, 2005 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d83471e61369e2

Listed below are links to weblogs that reference Märklig brist på källkontroll:

Comments

Listan i fråga har röstats fram av 300 journalister. Uppgår "redaktörens journalistkompisar" till 300? Ett imponerande sällskapsliv i så fall... men även om så vore, vad spelar det för roll om de röstande är kompisar med redaktören eller inte? Toppar han själv listan?

Posted by: Messerchmitt at Feb 24, 2005 6:09:15 PM