« Ge mig, ge mig, ge mig! | Main | “Europe – that’s where people go to die” »

03/30/2005

Utnämningspolitiken och den fria televisionen

Regeringen har utsett landshövdingen och före detta statsrådet Lars Engqvist till ny styrelseordförande för SVT. Rapports mångårige politiska kommentator KG Bergström talade ut i P1 Morgon på onsdagen. Han ser utnämningen som olycklig – särskilt med tanke på den nu pågående kampanjen Fri television som ska understryka just SVT:s oberoende. Lars Engqvist säger dock till SVT att hans politiska erfarenhet är bra då den förstärker hans förståelsen för vikten av att slå vakt om oberoendet. Utnämningen har fått en del kritik från den borgerliga oppositionen, men i stort är uppmärksamheten måttlig. Det är bara att konstatera att den politiska utnämningstraditionen blivit vardagsmat.

Gabriel Rodau

March 30, 2005 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8343eac6c53ef

Listed below are links to weblogs that reference Utnämningspolitiken och den fria televisionen:

Comments

Är det inte snarare så att alla vet att SVT är en socialdemokratisk organisation men att dess särställning gör det farligt för en borgerlig politiker att kritisera för hårt? Svt visar ju ingen större ambition att hålla nyheterna objektiva och opartiska.

Att det bland den redaktionella personalen sympatiseras mer med vänsterpartiet än med socialdemokraterna ändrar inte på detta. En kommunist kan kritisera socialdemokraterna men föredrar knappast en borgerlig regering.

Posted by: Nomens at Mar 31, 2005 3:48:35 AM