« Att sno från jobbet | Main | Man ska vara man »

06/10/2005

Kollektivtrafikens kapacitet sätts på prov i sommar

Vi kan idag läsa i dagstidningarna om att kaos väntar i Stockholmstrafiken i sommar. Samtidigt som man planerar för fullt för ett fullskaligt försök med biltullar stänger man av ett tunnelrör i Söderledstunneln som är i behov av renovering. Vägverket räknar med totalt stillastående köer söderifrån.

För dem som tvivlar på riktigheten att införa biltullar torde sommarens förestående trafikkaos ge en försmak av situationen efter den 3 januari 2006. Redan idag hårt belastad kollektivtrafik ska ta emot ytterligare arbetspendlare för att vi ska skona miljön i Stockholms innerstad.

Om man från Stockholmspolitikernas håll på allvar tror och hoppas att de som bor utanför innerstaden ska ställa bilen hemma och ta pendeltåg, buss eller tunnelbana kommer sommaren att bli ett hållfasthetstest. Det ska bli intressant att se hur man ska förklara att en ”naturlig” biltull i form av ett vägbygge överbelastar kollektivtrafiken trots att skolorna har sommarlov! Eller kommer boende i söderort att visa att man accepterar att stå i kö för att ha friheten att kunna åka till jobbet, vänner och bekanta eller sommarstället när och hur man vill?

Det kommer att bli en spännande sommar i Stockholms snåriga infrastrukturdebatt!

Claes Kugelberg

June 10, 2005 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d835124d1053ef

Listed below are links to weblogs that reference Kollektivtrafikens kapacitet sätts på prov i sommar:

Comments