« Det kokar i den finska blogsfären | Main | JK på villovägar »

07/07/2005

Parallella världen

Ibland slås man av hur märkligt parallell tillvaron är. Medan Göran Persson håller presskonferens, Bo-Inge Andersson bänkar sig i tv-studion, Carl Bildt i radiostudion, Lars Leijonborg skriver om sitt tal inför kvällens Almedalsframträdande och räddningsarbetare räknar döda i kaoset i London, sitter några rofyllda sommarfirare på ett gotländskt kafé utan att veta vad som hänt. Först ikväll kommer de nog att bli varse att ytterligare terrordåd inträffat, när nyheterna slås på.

Längs en kullerstensgata i Visby pågår förhandlingar mellan en mor, som inte vill laga mat i värmen och hennes tioårige son, som inte vill gå på Max och äta middag; "du lovade ju att vi skulle äta hemma och spela spel". Inte heller vill han, som modern förhoppningsfullt föreslår, gå ner till Almedalen och lyssna. "Jag vill inte höra några statsministrar eller jävla gubbar som bara pratar", säger han argt. Jag hyser viss sympati för hans åsikt.

På G8-mötet har samtalen bordlagts. I Almedalen fortgår seminarieverksamheten. På tv:n diskuterar Leijonborg och Ohly och säger kloka saker båda två - Leijonborg vill i likhet med tioåringen att gubbarna gör annat än att bara prata och istället genomför ett antal säkerhetsreformer som ska ge säkerhetspolis större befogenheter. Ohly varnar för integritetskränkning och panikåtgärder. Längs en annan, rosenkantad gata i Visby stretar ett par herrar hem varsina gröna påsar fyllda med destillerade drycker. Allt rullar liksom bara på i sina olika banor. Och vi som har hunnit höra nyheten går nu om och om igenom minnet efter eventuella vänner och bekanta som kanske råkar vara i London just nu.

/Tove Lifvendahl

July 7, 2005 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d835517f9769e2

Listed below are links to weblogs that reference Parallella världen:

Comments