« Slutet gott allting gott? | Main | Risken med att starta för tidigt »

08/22/2005

Politiskt korrekt Guld

Tittade fascinerat på Sportspegeln igår kväll. Vid intervjuerna av de allsvenska spelarna, mot sponsorväggen, fanns ett spännande tillägg vid Norrlands Guld – ”alkoholfritt”.

Jag vet inte hur tillägget har kommit till stånd utan kan bara spekulera. Min gissning är att fotbollsförbundet har fått kritik för sin Norrlands Guld-kampanj. För att möta kritiken har tillägget gjorts.

Den aktuella reklamen är förvisso ytterligare ett exempel på det absurda med förbudet mot starkölsreklam i Sverige. Men, vi kan ändå lämna det därhän i denna diskussion. För Svenska Fotbollförbundet var det väl kända ramvillkor när sponsorskapet slöts.

Nu vilar det bara ett löjets skimmer över Svenska Fotbollsförbundet som inte står för sitt val av samarbetspartner. Och varumärkesansvariga hos Spendrups är nog heller inte så nöjda. ”Alkoholfritt” är rimligen inte en del i Norrlands Gulds varumärkeslöfte.

//Daniel Nordlund

August 22, 2005 in Inlägg på svenska | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d83453722a53ef

Listed below are links to weblogs that reference Politiskt korrekt Guld:

Comments

Svenska Fotbollförbundet utan s. Inte för att märka ord, men ett löjets skimmer sänker sig lätt över texter med enkla fel.

Posted by: erich at Aug 22, 2005 1:59:10 PM