« Känslan är snabbare än tanken | Main | HM-sak vekker interesse i Norge »

11/18/2005

De små stegens princip

Den normalt så skicklige Thomas Idergard var nog lite överladdad imorse i SVTs morgonsoffa. Panelen fick frågan om det var ok att Systembolagets personalfest fick kosta 14 miljoner.

Dilsa Demirbag-Steen var först ut. Hon slog fast att ”nej, 4 000 per anställd var absolut för mycket”.

Sedan kom turen till Thomas Idergard. Och, han tog i så att han höll på att spricka med en lång utläggning om hur fel det är med ett Systemmonopol. När frågan upprepades höll han sig kvar vid det 1800-talsmässiga i detta monopol.

Hans liberala åsikter är väl kända men jag tror att här hamnade han alldeles fel. Överbryggningen till det egna budskapet från frågesvaret hade behövt ske enligt de små stegens princip. Nu blev hoppet allt för långt och abrupt. Jag som lyssnare accepterade inte detta eftersom jag inte uppfattade det som relevant. Istället tedde det sig närmast papegojmässigt och han missade sin möjlighet att övertyga.

//Daniel Nordlund

November 18, 2005 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8349671ff69e2

Listed below are links to weblogs that reference De små stegens princip:

Comments

Stackars statliga företag. Om de är snåla mot personalen får de höra att de är usla arbetsgivare jämfört med det privata näringslivet, och är de generösa gnäller samma kritiker på att de slösar med skattemedel. Damned if you do and damned if you don't.

Personalvård kostar pengar, punkt slut.

Posted by: Johan A at Nov 18, 2005 3:52:47 PM