« Varumärke mot strömmen | Main | Mansrättsorganisation »

03/03/2006

Gratulerer med OS!

Endelig er OL/OS over, og norske medier kan igjen presse nyheter om matvaresikkerhet, politikk og kriminalsaker inn i spaltene mellom viktige kjendisnyheter og fotballbilag.

Et enkelt mediesøk på nettet i OL-perioden gir 1597 treff på søkekombinasjonen ”OL”, ”Sverige” og ”Norge” i norske medier. Med alle medieskriveriene som vite kan norske journalister etter OL konkludere med at vi nordmenn er fryktelig opptatt av, og grusomt sjalu på, den strålende svenske innsatsen.

Det interessante er at går man ut og prater med nordmenn flest, opplever man at de fleste gleder seg sammen med broderfolket.

Det kan likevel godt tenkes at norske idrettsutøvere kan bli mer ydmyke, og ikke minst lære noe av svenskenes OL-forberedelser.

Men for egen regning mener jeg det er norske journalister som har mest å lære av sine kolleger blant broderfolket. Gjør man et søk i svenske medier, oppdager man at søkekombinasjonen ”OS”, ”Sverige” og ”Norge” bare gir 749 treff under Torino-lekene.

Uten verken lyst eller behov for å lese over 2000 OL-artikler vil jeg utrope svenske medier til vinnere at den norsk-svenske OL-dekningen. Gratulerer!

//Thomas Sevang

March 3, 2006 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834212e6453ef00d8355d363369e2

Listed below are links to weblogs that reference Gratulerer med OS!:

Comments